Reviews

Ook een review achterlaten over de muziek van Pieter en TakandBand? Neem contact op.

Karla Verwijmeren

Op je cd staat heerlijke muziek. Lekker afwisselend. Je hebt (nog steeds) een heerlijke stem om naar te luisteren. Can’t Sleep vind ik een zalig nummer. Bij Everything zijn de harmonieën zo mooi. Let’s Say heeft een lekker tempo (net als Walk Away) en bij The Last Bell is de hoorn wel erg gaaf. We genieten ervan.

Henk en Gera Elsinga

Beste Pieter en echtgenote. We troffen elkaar op camping Serro da Bica in Ourique (Portugal) waar we getuige waren van een ‘life-concert’. Je reikte toen je nieuwste CD uit en die hebben met plezier gedraaid. Na een paar keer luisteren kregen we ook een binding met de liedjes waarvan sommigen ons erg aanspreken. Helaas is het door onze ‘slordigheid’ om nu pas te reageren, echter dat komt ook door verschillende situaties. Maar alsnog! Hartelijk dank voor de mooie CD en we luisteren er regelmatig naar. Ook zullen we een bijdrage overmaken. Je hebt het verdient en zeker ook als waardering! Een hartelijke groet voor jullie beiden van Henk en Gera Elsinga.


“Met zijn enorme taalgevoel weet Pieter in mooie heldere beelden zijn ideeën, gedachten en gevoelens onder woorden te brengen en op muziek te zetten.”

Harry van Iersel

Vonne Hoefsloot

Hey Pieter, graag wil ik je bedanken voor de cd. Ik wil je graag vertellen hoezeer ik ervan geniet. Omdat wij thuis geen cd-speler hebben op t moment luister ik de cd nu in de camper. In de schaduw van de pijnbomen in de Hautes-Alpes. Nummer 3, Island In The Sky, echt ’n lekker nummer. Ook Everything en dan daarna, Let’s Say. Mooie afwisseling op de cd. Ik ervaar je stem als warm en verdiept. Nr7 mooie tempowisselingen erin, Ierse twist. Love Will Win, mooi en ontroerend Pieter! ’t Gaat wel echt over waar t leven zich nu bevindt. Dan daarna de draak in de ogen zien, wat n swingend nummer zeg! Ook je laatste nummer, I’m not a messenger but just a tribute, mooi. Dus genieten is het.

Roeland Hoefsloot

Wat een prachtige CD. Straight from the heart. Afwisselend, overtuigend en vaak ook ontroerend. Na 1 keer luisteren zijn Slow River, Everything, Land, Love Will Win mijn Favorieten. Ook mooi hoe je in The Last Bell vertelt van waaruit je zingt. Ben trots op je!

Yvonne Nierkens en Ron Coenen

3000 km lang hebben we geluisterd naar je album Everything. De refreintjes kunnen we al aardig meezingen. Let’s Say is de favoriet van Yvonne voor mij The Last Bell. We genoten al van je muziek naast ons op de camping, met de cd ging dat verder en heeft ons al de tijd in de auto niet verveeld. Soms zacht op de achtergrond. Soms met het volume iets harder. Mooie liedjes en betrokken teksten. Dank daarvoor.

Richard and Kelly Siddall

A belated note to thank you for your lovely CD. We have it in the car to enjoy on our daily travels and long trips. I enjoy the songs and on occasions I almost hear Cat Stevens singing. The backing music is also great. I look forward to seeing you live again on our next journey. Again thank you for thinking of us. Good luck with the album.

Harry van Iersel

Afgelopen mei presenteerde Pieter Tak zijn nieuwe album “Everything”. De sfeervolle ambiance van de voormalige kapel van Het Klooster in Breda was door Pieter uitgekozen voor de première van zijn nieuwste songs. Ditmaal niet de singer-songwriter alleen voor het voetlicht, maar ondersteund door een aantal zeer bekwame muzikanten, samen zijn nieuwe groep vormend “TakandBand”.


Everything” bestaat uit een qua thematiek heel gevarieerd scala van songs. Uiteraard zijn daar de songs waarin de liefde wordt bezongen, maar daarnaast passeren allerlei heel uiteenlopende onderwerpen de revue. 


In “Slow River” is dat bijvoorbeeld een herinnering uit zijn jeugd, toen hij dagelijks de Aa (of Weerijs) kruiste op zijn weg naar school; de kabbelende gitaarklanken brengen mooi de rustig voortstromende rivier in beeld. 
Het wat steviger “Let’s Say” is een echte protestsong, een aanklacht tegen de wantoestanden in de huidige maatschappij, waarin Pieter o.a. fel van leer trekt tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de overbevissing van onze zeeën.
Land” bezingt de liefde voor je geboorteland, voor de mooie wereld die ons gegeven is om er goed voor te zorgen en die een (t)huis behoort te zijn voor iedereen, ongeacht huidskleur of geloof, een mooi pleidooi voor de multiculturele samenleving.
The Last Bell” handelt over de breekbaarheid van het leven hier op aarde. De band, en dan met name de hoorn, ondersteunt prachtig de tekst van het nummer. De zanger verontschuldigt zich met de woorden “I’m not a messenger but a singer by mistake”, maar brengt hiermee een waar “tribute to the planet”.
Love Will Win”… liefdesbespiegelingen in de herfst van het leven: de liefde overwint alles in de reis die (nog) vóór ons ligt.

Everything” vertelt over relativering, een rustiger tempo van leven naarmate de tijd voortschrijdt en je wereld kleiner wordt.
Andere nummers zijn “Island In The Sky” (heel mooi beeldend taalgebruik), “Circle All The Way”, het up-tempo nummer “You Smell It” en het swingende “Walk Away”.


In het openingsnummer van de CD “Can’t Sleep” draagt het fluitspel heel mooi bij aan de sfeer van een slapeloze nacht. Misschien dat juist in deze nachten wel de kiem gelegd wordt voor de enorme productie van Pieter, die inmiddels een zeer uitgebreid repertoire op zijn naam heeft staan van stuk voor stuk prachtige songs. Met zijn enorme taalgevoel weet hij in mooie heldere beelden zijn ideeën, gedachten en gevoelens onder woorden te brengen en op muziek te zetten. Voeg daarbij deze nieuwe band, die met een prima inzet zorgt voor een passende sfeer en “aankleding” van de nummers, waardoor het geheel veel voller en rijker overkomt en nét wat lekkerder tot zijn recht komt. Een aanrader voor wie houdt van mooie luisterliedjes!

Deel jouw mening over de muziek van TakandBand


“Thank you for your lovely CD. We have it in the car to enjoy on our daily travels and long trips.”

Richard and Kelly Siddall

%d bloggers liken dit: